Смесеното гласуване е пагубно, смята Стоил Цицелков, председател на обществения съвет към ЦИК.

...
Смесеното гласуване е пагубно, смята Стоил Цицелков, председател на обществения съвет към ЦИК.
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Смесеното гласуване е пагубно

Смесеното гласуване е пагубно, смята Стоил Цицелков, ръководител на публичния съвет към ЦИК. Политиците желаят да ни закрият, защото настояваме за включване на технологиите в изборния развой, допълни той. На Обществения  съвет  не е позволено да направи реален одит на гласуването с хартии даже и на минали избори, съобщи Цицелков.

„ Ние към този момент имаме такова събиране на хартиения и машинния избор и това не е метода, по който се употребяват тези машини. Със сигурност дава доста сбъркани протоколи “, уверен е ръководителят на Обществения съвет към ЦИК.

 
Ние не приказваме за едни други промени, които още веднъж се направиха под напън от едно телевизионно шоу, което даже към този момент не взе участие в политиката. Но то заложи доста подводни камъни. Те заложиха, че след преброяването би трябвало да има едномандатни изборни региони в страната. Там заложиха и този регион „ Чужбина “, без обаче да обяснят по какъв начин да се случи той. В момента никой не приказва за тези неща, а те са съществени.
„ Никой не приказва за това, че още веднъж раздуваме ЦИК, да имаме 25 високо платени експерти, които се занимават с един закон “, уточни Цицелков.

 
Ние имаме Върховен административен съд, който се занимава с цялото административно право в страната, от тричленен състав. А имаме 25 индивида, които се занимават с един закон за изборите.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР